زمانی که صحبت از کسب درآمد از یوتیوب میشود، اکثر کاربران تصور میکنند نمایش تبلیغات در این سرویس استریم ویدیو تنها روش کسب درآمد از آن است. در این مطلب قصد داریم تمام توضیحات لازم درمورد نحوه کسب درآمد از یوتیوب را بیان کنیم و شما را با بهترین روشهای کسب درآمد از طریق این پلتفرم آشنا کنیم.
فهرست مطالب
آموزش کسب درآمد از یوتیوب
یوتیوب که در هر ماه یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون کاربر وارد آن میشوند، محبوبترین پلتفرم اشتراکگذاری و استریم ویدیو است. این پلتفرم بهقدری عظیم است که در هر دقیقه ۵۰۰ ساعت ویدیو در آن بارگذاری میشود؛ بنابراین بهترین منبع برای کسب درآمد از طریق نمایش تبلیغات در ویدیوهایی با موضوعات مختلف و سایر روشهای قابلاستفاده برای کسب درامد از طریق ساخت، نشر و نمایش ویدیو محسوب میشود.
در ابتدا اصلیترین و بهترین روش کسب درآمد از یوتیوب را که عمدتا بر پایه نمایش تبلیغات در ویدیو شکل گرفته است، معرفی میکنیم و تمام توضیحات لازم در رابطه با این روش را بیان میکنیم و سپس چند روش ثابتشده دیگر برای کسب درآمد از اینترنت از طریق یوتیوب را میگوییم.
فعال سازی کسب درآمد از یوتیوب با پیوستن به طرح شریک
یوتیوب طرح شریک خود (Youtube Partner Program) را برای کسب درآمد کاربران ایجاد کرده است.
البته لازم نیست برای کسب درآمد حتماً عضو این طرح شوید و میتوانید با ایجاد یک کانال یوتیوب و اتصال اکانت ادسنس به آن و انتشار محتواهای جدید از درآمد تبلیغاتی این پلتفرم بهرهمند شوید؛ اما شرکت در طرح شریک یوتیوب مزایای بیشتری دارد و با شرکت در این طرح میتوانید علاوه بر کسب درآمد از تبلیغات، از اشتراکهای پرداختشده برای سرویس «یوتیوب پریمیوم» (Youtube Premium) نیز بهرهمند شوید.
برای مشارکت در طرح شریک یوتیوب باید مراحل زیر را دنبال کنید:
۱. ساخت کانال یوتیوب
نخستین گام برای کسب درآمد از طریق یوتیوب ایجاد کانال است. برای انجام این کار پیش از هرچیز دیگری به یک حساب گوگل نیاز دارید. پس از ساخت حساب گوگل، مراحل زیر را دنبال کنید:
- برای ساخت کانال، ابتدا باید به وبسایت یوتیوب بروید و با کلیک روی گزینه Sign In وارد حساب گوگل خود شوید.
- در مرحله باید پس از واردشدن به حساب یوتیوب، روی تصویر پروفایل خود در گوشه بالا سمت راست کلیک کنید و از بین گزینهها Create a Channel را انتخاب کنید.
- پس از انتخاب این گزینه، صفحه جدیدی نمایش داده میشود که در آن باید سبک کانال خود را مشخص کنید. با انتخاب گزینه Use Your Name کانالی براساس حساب یوتیوب شما ایجاد خواهد شد و گزینه Use a Custom Name برای شروع کار در یوتیوب با یک کانال جدید مناسب است.
- پس از آن در آخرین مرحله باید برای کانال خود یک نام انتخاب کنید.
۲. اتصال اکانت ادسنس و درآمدزایی از یوتیوب با ساخت ویدئو
برای کسب درآمد از یوتیوب و نقد کردن آن، ساخت اکانت ادسنس، تنظیم آن و متصل کردن آن به کانال خود ضروری است. به دلیل ساخت اکانت گوگل، اکانت ادسنس نیز بهصورت خودکار برای شما ایجاد میشود.
البته درصورتیکه از فردی در خارج از کشور برای نقد کردن درآمدتان کمک خواسته باشید، تنظیم ادسنس و متصل کردن آن به کانال شما باید توسط آن فرد انجام شود. اگر هم برای نقد کردن درآمدتان از خدمات شرکتهای واسط استفاده میکنید، نیازی نیست شما این کار را انجام دهید و این کار توسط این شرکتها انجام میشود.
برای تنظیم اکانت ادسنس و متصل کردن آن به کانال خود مراحل زیر را انجام دهید:
- روی عکس پروفایل خود کلیک کرده و گزینه YouTube Studio را انتخاب کنید.
- پس از باز شدن پنجره جدید، روی تب Monetization کلیک کنید (چنانچه در ایران هستید، حتی اگر با ابزارهای تغییر آیپی نیز وارد یوتیوب شده باشید، پیام امکانپذیر نبودن درآمدزایی از یوتیوب با متن «Monetization not available in your location» برای شما نمایش داده میشود.)
- در قسمت بالای راست نمایشگر روی گزینه START کلیک کنید.
- نام کاربری و رمز عبور کانال خود را هر زمانی که از شما خواسته شد، وارد کنید.
- درصورتیکه چند اکانت گوگل دارید، اکانتی که میخواهید با آن از ادسنس استفاده کنید، انتخاب کنید چنانچه قبلاً از ادسنس برای انجام کار دیگر استفاده کردهاید، با همان اکانت گوگلی وارد شوید که در اکانت ادسنس کنونی شما استفاده شده است.
- اکنون وارد ادسنس شدهاید و باید ایمیلی که میخواهید تأییدیه اکانتتان از سوی ادسنس را از طریق آن دریافت کنید، تایید کنید، درصورتیکه ایمیل نمایش داده شده ایمیل موردنظر شما نیست، با کلیک روی گزینه Use a different account، اکانت گوگل خود را تغییر دهید.
پس از انجام این مراحل به یوتیوب استودیو بازمیگردید و باید منتظر بمانید تا تاییدیه اکانت شما از سوی ادسنس برای شما ایمیل شود، پس از دریافت تاییدیه، پیام تایید را در کارت ورود به ادسنس در یوتیوب استودیو مشاهده میکنید که نشان میدهد اکانت ادسنس شما تعیین شده و فعال است.
همچنین پس از انجام این مراحل و پس از رسیدن به حدنصاب لازم، میتوانید در طرح شریک یوتیوب شرکت کنید.
توجه داشته باشید که با انجام این کار نمایش تبلیغات روی ویدیوهای شما فعال میشود، بنابراین محتوای تولیدشده توسط شما باید برای تبلیغ مناسب باشد.
قوانین یوتیوب برای کسب درامد
البته کانال شما باید واجد شرایط کسب درآمد شود. بهعنوان مثال، برای کسب درآمد از یوتیوب، کانال شما باید حداقل ۱۰۰۰ مشترک داشته باشد و مشترکان آن ۴۰۰۰ ساعت از ویدیوهای کانال را تماشا کرده باشند.
علاوهبراین، خود یوتیوبرها باید طی ۱ سال اخیر حداقل ۴۰۰۰ ساعت محتواهای یوتیوب را تماشا کرده باشند. همچنین محتوای کانال شما باید توسط خودتان خلق شده باشد، بنابراین اگر در آنها از محتوای ساختهشده توسط دیگران استفاده کنید، باید اصلاحات لازم را انجام دهید.
یوتیوب میگوید از آنجایی که بازبینها نمیتوانند تمام ویدیوها را بررسی کنند، آنها روی فهرست زیر از کانال شما تمرکز میکنند:
- موضوع اصلی
- ویدیوهای پربیننده
- جدیدترین ویدیوها
- بیشترین نسبت زمان تماشا
- متادیتا ویدیو (مانند عنوان، تامبنیل و توضیحات)
- بخش «درباره کانال»
تعرفه کسب درآمد از یوتیوب
بیان میزان درآمد مشخص میزان برای فعالیت در یوتیوب امکانپذیر نیست و میزان درآمد حاصل از این کار به نوع و میزان فعالیت شما بستگی دارد. همانطور که گفتیم بهترین روش برای کسب درآمد از طریق یوتیوب، تماشای هر یک از تبلیغات نمایش داده شده در ویدیوهای مختلف توسط بازدیدکنندگان است؛ اما میزان پرداختی یوتیوب به کاربران در سطوح مختلف و در مناطق جغرافیایی مختلف، متفاوت است.
حتی موضوع تبلیغات نیز در میزان پرداختی یوتیوب تاثیر دارد؛ بهعنوان مثال میزان پرداختی این سرویس برای تبلیغات در حوزه نرمافزار بیشتر از تبلیغات در سایر زمینهها (مثلاً پوشاک است)؛ اما متوسط پرداخت یوتیوب به ازای هر ۱۰۰۰ بازدید از هر یک تبلیغات نمایش داده شده در ویدیوهای منتشر شده در کانالهای متصل به ادسنس، مبلغی بین ۳ تا ۵ دلار است
بنابراین اگر در هر ویدیویی ۴ تا ۵ کلیپ تبلیغاتی کوتاه جای داده شود و تعداد مشترکان کانال شما تعداد قابلتوجهی باشد، میتوانید درآمد بسیار خوبی از یوتیوب بدست آورید. در حال حاضر یوتیوبرهایی هستند که تنها از راه نمایش تبلیغات در ویدیوهای بارگذاری شده در کانالهای متصل به اکانت ادسنس، ماهیانه ۲۰۰ هزار دلار درآمد دارند.
درآمد یوتیوبر در ایران – نقد کردن درآمد یوتیوب
در همین ابتدا باید بگوییم کسب درآمد از طریق یوتیوب در ایران و نقد کردن آن از یک سمت به دلیل تحریم بودن کشورمان و از سوی دیگر پشتیبانی نشدن این سرویس در ایران، مشکلات خاص خود را دارد. در ایران هیچ مرجع قانونی و رسمی جهت حمایت از کسب درآمد از یوتیوب و نقد کردن درآمد آن وجود ندارد؛ بنابراین یا باید از فردی که در خارج از ایران زندگی میکند برای کسب درآمد کمک بگیرید یا باید برای نقد کردن درآمد خود در یوتیوب از خدمات شرکتهای واسط در داخل کشور استفاده کنید.
در روش اول، نقد کردن درآمد یوتیوب بهصورت کاملاً قانونی و درست پیش میرود و یوتیوب با فرد موردنظر شما تسویه حساب میکند و او هم میتواند درآمدتان را از طریق صرافیها به حساب داخل کشور شما منتقل کند یا یک حساب بینالمللی ایجاد کنید و از او بخواهید پول را به آن حساب واریز کند.
در روش دوم شرکتهای واسطی که اکانت ادسنس (AdSense) ایجاد کردهاند، میتوانند درآمد شما را نقد کنند و بهصورت ریالی در اختیار شما قرار دهند. این شرکتها علاوه بر نقد کردن درآمد شما از یوتیوب، خدمات دیگری نیز ارائه میدهند که شامل مدیریت و بهینهسازی کانال یوتیوب، کمک به تبلیغ کانالتان (پروموت کردن)، تبلیغات در یوتیوب و محافظت از محتوای شما در برابر سرقت محتوا میشود.
در ضمن برخی از این شرکتها امکان تسویهحساب با کاربر با ارز دیجیتالی را نیز فراهم کردهاند و در صورت تمایل میتوانید درآمد خود را ذخیره و آن را تا زمانی که متمایل نیستید، تبدیل به ریال نکنید (یوتیوب درآمد را بهصورت دلار پرداخت میکند).
توصیه میکنیم شرکتی را انتخاب کنید که کارمزد کمتری را در قبال نقد کردن درآمدتان از شما دریافت میکند و مالیات کمتری به یوتیوب میپردازد (یوتیوب قبل از تسویهحساب مبلغی را بهعنوان مالیات میکند. مبلغ این مالیات برای شرکت هایی که دفاتر آنها در کشورهای آسیایی واقع شده است، کمتر از شرکتهای مستقر در کشورهای اروپایی است).
درضمن شرکت انتخابشده باید تا جای ممکن مطمئن و در دسترس باشد و قبل از آغاز همکاری با آنها حتماً از این موضوع مطمئن شوید.
راههای کسب درآمد از یوتیوب بدون ساخت ویدئو
- یکی از روشهای کسب درآمد از طریق طرح شریک یوتیوب، حق اشتراک است. درصورتیکه کاربر دارای اشتراک یوتیوب پریمیوم ویدیوی شما را تماشا کند، بخشی از مبلغ حق اشتراک او به شما پرداخت میشود. البته باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشید و کانال شما حداقل ۳۰ هزار مشترک داشته باشد.
- فروش کالا یکی دیگر از روشهای پول درآوردن از طرح شریک یوتیوب است. برای فروش کالا از طریق یوتیوب حداقل باید ۱۸ ساله باشید و کانال شما ۱۰۰۰ مشترک داشته باشد.
- علاوهبراین شما میتوانید با مشارکت در طرح شریک یوتیوب کانال گفتگویی زنده با مشترکان خود داشته باشید و مشترکان شما هم میتوانند در حین این گفتگوی زنده با بهرهمندی از قابلیت Superchat پیام ارسال کنند و پیامهای آنها به شکل شاخصی نمایش داده شود. شما میتوانید برای امکانپذیر کردن استفاده از این قابلیت برای مشترکان خود، از آنها پول بگیرید و از این راه هم کسب درآمد کنید؛ البته برای کسب درآمد از این روش باید حداقل ۱۸ ساله باشید و در کشوری زندگی کنید که قابلیت در آن Superchat فعال باشد.
سایر روش های کسب درآمد از یوتیوب
اکنون که با اصلیترین روش کسب درآمد از طریق یوتیوب آشنا شدید، اجازه دهید با چند روش دیگر برای کسب درآمد از طریق این پلتفرم نیز آشنا شویم. در صورت داشتن مهارت و استعداد در این روشها نیز میتوانید درآمد خوبی را از یوتیوب به دست آورید.
تولید محتوا با اسپانسر خاص
تولید محتوا با اسپانسر خاص روش بسیار خوبی برای کسب درآمد از یوتیوب محسوب میشود. برای کسب درآمد از این طرح ابتدا باید با برند خاصی مذاکره کنید و با آنها به توافق برسید. با دنبال کردن رویکردهای زیر میتوانید موفقیت خوبی در این زمینه به دست آورید:
- کمک گرفتن از یک فرد ماهر و تاثیرگذار در زمینه بازاریابی. این افراد میتوانند لینک ویدیوهای کانال شما را در شبکههای اجتماعی پرطرفدار مانند اینستاگرام و فیسبوک منتشر کنند و از این طریق کاربران را به کانال یوتیوب شما هدایت کنند.
- تولید محتوا بهصورت کاملاً شفاف و با هدف خاصی که بتواند اسپانسر را به بهترین شکل ممکن معرفی کند.
- اعطای پاداش نقدی یا جوایز غیر نقدی یا تخفیفات مختلف به افرادی که اسپانسر معرفی شده توسط شما و کالاها و خدمات ارائه شده توسط آن را به سایر افراد نیز معرفی کنند.
پرداخت پول کاربران به شما بهصورت مستقیم
این روش کسب درآمد از یوتیوب کاملا ساده است و پیچیدگی خاصی ندارد. شما میتوانید برای استفاده از قابلیتهای زیر مبلغی را از کاربران خود دریافت کنید.
- تشویق کاربران به استفاده از قابلیت Super Chat و شرکت در چت در هنگام برگزاری گفتگوی زنده شما با کاربران
- فروش اشتراک ویژه برای دسترسی به برخی از محتوای خاص و منحصربهفرد یا برخورداری از برخی از امتیازات ویژه و خاص
تقاضا از مردم برای کمک مالی برای ایجاد یک پروژه، شرکت یا توسعه آن
یوتیوب فهرستی از نام سایتهایی را که با این هدف ایجاد شدهاند، تهیه کرده و شما میتوانید با انتخاب یکی از این سایتها، از کاربران کانال خود بخواهید با کمکهای مالی، به ثمر رسیدن یک پروژه یا یک شرکت را امکانپذیر کنند. در صورت انجام این کار بخشی از کمکهای جمعآوری شده به شما تعلق میگیرد. برای موفقیت در این زمینه و کسب درآمد قابلتوجه از طریق این روش باید موارد زیر را رعایت کنید:
- تهیه محتوایی که اهداف و برنامههای پروژه یا شرکت موردنظر در آن بهخوبی بیان شده باشد.
- شناسایی مخاطبان خاصی که ایجاد و توسعه آن پروژه یا شرکت بهنوعی میتواند برای آنها سودمند باشد.
- بیان مزایا و امتیازات مشارکت برای ایجاد یک پروژه و شرکت و توسعه آن
- بازاریابی با رویکردهای مناسب جهت افزایش میزان کمکهای مالی
راههای افزایش کسب درآمد از یوتیوب
تاکنون در این مطلب به نحوه ساخت کانال یوتیوب و کسب درآمد از آن پرداختهایم. طبیعتاً هر کانالی از همان ابتدا درآمد مناسبی نخواهد داشت و بهمرور زمان و با فعالیت بیشتر میتوان مقدار آن را بیشتر کرد. در ادامه به چند نکته اشاره میکنیم که با توجه به آنها میتوانید درآمد یوتیوب خود را بهمرور زمان بیشتر کنید:
تهیه متادیتای مناسب
در هنگام انتخاب عنوان برای ویدیوهای خود و همچنین توضیحات کوتاه در مورد آنها تا جای ممکن از کلمات کلیدی مرتبط استفاده کنید تا در هنگام جستجوی موضوعات مختلف توسط کاربران در موتورهای جستجو، عناوین محتوای تهیهشده توسط شما در صدر نتایج جستجو دیده شود و به این ترتیب ترافیک ورودی از موتورهای جستجو برای بازدید از محتوای ارائهشده توسط شما افزایش یابد. در ضمن عناوین و توضیحات باید به گونهای باشند که کاربران را به تماشای ویدیو تشویق کنند.
در صورت استفاده از تصویر تامبنیل برای معرفی ویدیوی خود، تصویر باید جذابیت کافی را داشته باشد. همچنین با استفاده از ابزاری مثل نوشتن موضوع اصلی ویدیو در آن، کاربر را به تماشای ویدیو ترغیب کنید
انتخاب تبلیغات مناسب و تشخیص محتوای محبوب یوتیوب
چنانچه به فکر کسب درآمد از طریق نمایش تبلیغات در ویدیوهای خود هستید، باید بدانید که یوتیوب تنها زمانی مبلغی را برای نمایش تبلیغات در ویدیوهای بارگذاریشده در کانال شما پرداخت میکند که کاربران هنگام تماشای ویدیوها، کلیپهای تبلیغاتی کوتاه موجود در بین آنها را کاملاً مشاهده کنند.
اگر کاربران در هنگام تماشای ویدیوها، تبلیغ را رد کنند یا از قبل از ابزاری برای مسدودسازی تبلیغات استفاده کرده باشند، هیچ مبلغی به شما تعلق نمیگیرد؛ بنابراین باید تبلیغاتی را انتخاب کنید که برای کاربران موردنظرتان جذاب و مفید باشند و کاربران در هنگام تماشای چند ثانیه اول تبلیغات، برای دیدن ادامه آن مشتاق شوند.
توصیه میکنیم دائما موضوعات پرطرفدار یا همان ترند در حوزه فعالیت خود را دنبال کنید تا میزان عضویت در کانال و میزان بازدید از ویدیوهای منتشرشده در آن افزایش یابد.
افزایش جذابیت ویدیو
در صورت فعالیت در حوزه ضبط ویدیو، تلاش کنید با ضبط ویدیو در یک استودیو با عناصر جذاب، جذابیت بصری ویدیو را افزایش دهید یا در کل با استفاده از جلوههای بصری و صوتی جذاب ویدیوی خود را خوش آب و رنگ کنید.
درصورتیکه ویدیو گفتگو محور است یا نحوه بیان در آن اهمیت زیادی دارد، از لحن جذاب و گیرایی برای برقراری ارتباط با مخاطبانتان استفاده کنید و آنها را تشویق کنید شما را از نظرات، پیشنهادات و حتی اعتقادات خود مطلع کنند.
در ضمن در فرآیند تهیه و انتشار ویدیو دائما سلایق، علایق، نیازها و خواستههای کاربران هدف خود را در نظر داشته باشید و حواستان به تغییرات احتمالی در این فاکتورها هم باشد.
آشنا شدن با الگوریتم های مورد استفاده یوتیوب
یوتیوب در برخی از موارد ویدیوی شما را با پیروی از الگوریتمهای خاص به دیگران معرفی میکند، شما باید با ساختار این الگوریتمها و تغییرات مستمر آنها در طول زمان آشنا شوید تا بفهمید عوامل موثر برای معرفی ویدیوی شما به دیگران توسط یوتیوب کدامها هستند و عملکرد خود در زمینه ساخت و انتشار ویدیو را بر پایه این عوامل به بهترین شکل ممکن بهینهسازی کنید.
بهینهسازی طراحی کانال
برخورداری یک کانال از طراحی مناسب باعث افزایش جذب مشترکان و افزایش مدتزمان بازدید از ویدیوها میشود. کانال شما باید از چیدمان مناسبی برخوردار باشد و قسمتهای مختلفی مانند پلیلیستهای مختلف، ویدیوهای محبوب (Popular Videos) و ویدیوهای کوتاه (Short Videos) را در آن ایجاد کنید.
کانال شما باید دارای تامبنیل یا چنل آرت (بنری که در بالای صفحه کانال قرار میگیرد) مناسب و جذابی باشد. همچنین توصیه میکنیم کانالتان حداقل دارای ۲۰ ویدیو باشد و ویدیوها در چند پلی یست قرار داده شوند تا زمانی که کاربری با جستجوی موضوعی کانال شما و ویدیوهای آن را دید، یوتیوب بعدا سایر ویدیوهای کانال را نیز به او پیشنهاد دهد.
درصورتیکه کانالتان دارای چنین ساختاری نباشد، هرچقدر هم ویدیوهای جذابی داشته باشد و برای ساخت و ویرایش آنها وقت صرف کرده باشید، شانس زیادی برای جذب افراد و افزایش تعداد مشترکان نخواهید داشت.
قرار دادن لینک کانال و ویدیوها در شبکههای اجتماعی
قرار دادن لینک کانال و ویدیوهای آن در صفحات اینستاگرام یا کانالهای تلگرام پرطرفدار، میتواند به رشد و توسعه یک کانال یوتیوب کمک زیادی کند و و افراد زیادی را جذب آن کند.
کسب درآمد از یوتیوب تا چهاندازه قابل اعتماد است؟
یوتیوب به هزاران تولیدکننده محتوا در سراسر جهان این فرصت را داده است تا با بهاشتراکگذاری علاقهمندیهای خود یا ساخت محتواهای جذاب، درآمد کسب کنند. همانطور که در این مطلب گفتیم، راههای زیادی برای کسب درآمد از یوتیوب وجود دارد و تنها کاری که باید انجام دهید این است که تصمیم بگیرید کدام روش برای کانال شما موثرتر است.
علاوهبراین، میتوانید دو یا چند روش کسب درآمد را در کانال خود امتحان کنید و تاثیر آنها را بررسی کنید.
در این مطلب تلاش کردیم تا تمام نکات مربوط به کسب درآمد از یوتیوب را به شما آموزش بدهیم. با توجه به اینکه سیاستهای گوگل ممکن است در هر زمانی تغییر کنند و درآمدزایی از این پلتفرم در بین کاربران سراسر جهان همچنان رو بهافزایش است، در صورت نیاز، این مطلب بهمرور زمان آپدیت خواهد شد.
سوالات رایج درباره کسب درآمد از یوتیوب
بهترین روشها برای انجام این کار شامل پیوستن به طرح YouTube Partner Program و نمایش تبلیغات در ویدیوها، عرضه کالا و خدمات در کانالهای یوتیوب، ساخت و انتشار ویدیوهایی با اسپانسرهای خاص و فروش اشتراک ویژه کانالها به مشترکان میشود.
میزان درآمد حاصل از فعالیت در یوتیوب به سطح کاربر، حوزه فعالیت او برای نمایش تبلیغات و تولید محتوا و محل زندگی او بستگی دارد؛ اما متوسط میزان پرداختی یوتیوب برای نمایش تبلیغات در ویدیوهای مختلف، ۳ تا ۵ دلار به ازای هر هزار بازدید از یک تبلیغ است.
کسب درآمد از یوتیوب و نقد کردن این درآمد در ایران به دلیل تحریم کمی دشوار است؛ اما شما میتوانید با کمک گرفتن فردی در خارج از کشور و همچنین شرکتهای واسط نقدکننده درآمد یوتیوب، بهراحتی در این سرویس درآمد داشته باشید.