• خانه
  • سلامت
  • آلاینده‌ اجاق‌‌های گازی سالانه جان ۴۰ هزار اروپایی را می‌گیرد
jpg

آلاینده‌ اجاق‌‌های گازی سالانه جان ۴۰ هزار اروپایی را می‌گیرد

آلاینده‌های خطرناک ناشی از اجاق‌های گازی سالانه جان ۴۰ هزار اروپایی را می‌گیرند؛ تهدیدی پنهان در آشپزخانه‌ها که عمر افراد را به‌طور متوسط تا دو سال کاهش می‌دهد.

// Wait for the DOM content to be fully loaded
document.addEventListener(“DOMContentLoaded”, function() {
var targetElement = document.getElementById(“digiad-9f021ca8ceb210361b673c009a749407”);
var observer = new MutationObserver(function(mutationsList) {

// Check each mutation in the list
for(var mutation of mutationsList) {
if (mutation.type === ‘childList’) {
if (mutation.addedNodes.length > 0) {
targetElement.style.minHeight = “152px”;
}
}
}
});
var config = { childList: true };
observer.observe(targetElement, config);
});

گزارشی جدید حاکی از آن است که اجاق‌های گازی با انتشار آلاینده‌هایی خطرناک که با بیماری‌های قلبی و ریوی مرتبط هستند، سالانه موجب مرگ ۴۰ هزار نفر در اروپا می‌شوند. این مرگ‌ومیر دو برابر تلفات جاده‌ای در این قاره است و به طور متوسط، نزدیک به دو سال از عمر افراد را کاهش می‌دهد.

گازهای سمی در خانه‌ها؛ اجاق‌های گازی دو برابر تصادفات رانندگی مرگ‌بارند

طبق تحقیقی که توسط محققان دانشگاه جیمی اول اسپانیا و با حمایت بنیاد آب‌وهوای اروپا انجام شده است، اجاق‌های گازی با انتشار گازهای مضر در محیط خانه، سالانه باعث مرگ زودرس بیش از ۳۶ هزار نفر در اتحادیه اروپا و نزدیک به ۴ هزار نفر در بریتانیا می‌شوند. این آلاینده‌ها که شامل دی‌اکسید نیتروژن (NO2) هستند، مستقیماً با بروز بیماری‌های قلبی و ریوی در ارتباط‌اند و اثرات شدیدی بر سلامت انسان دارند.

«خوانا ماریا دلگادو-سابوریت» محقق ارشد این پژوهش با ابراز نگرانی از وسعت مشکل اعلام کرد: «این مشکل بسیار گسترده‌تر از آن چیزی است که تصور می‌کردیم.» وی افزود که تنها یک‌سوم خانه‌های اتحادیه اروپا از اجاق‌های گازی استفاده می‌کنند، اما این میزان در کشورهایی مانند بریتانیا به ۵۴ درصد و در ایتالیا، هلند، رومانی و مجارستان به بیش از ۶۰ درصد می‌رسد.

این اجاق‌ها که با سوخت فسیلی کار می‌کنند، آلاینده‌هایی را تولید می‌کنند که می‌تواند مجاری تنفسی را ملتهب کند. بر اساس این مطالعه، غلظت آلاینده‌های دی‌اکسید نیتروژن در آشپزخانه‌هایی که از اجاق گازی استفاده می‌کنند، چندین برابر بیشتر از آشپزخانه‌های مجهز به اجاق‌های برقی است؛ هرچند بسیاری از مردم از این خطرات بی‌اطلاع هستند.

این گزارش تاکید دارد که اتحادیه اروپا اخیراً قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای کیفیت هوای بیرونی وضع کرده است اما هنوز هیچ استانداردی برای کیفیت هوای داخلی منازل تدوین نکرده است. اتحادیه سلامت عمومی اروپا (EPHA) نیز به سیاست‌گذاران پیشنهاد کرده که با محدود کردن انتشار آلاینده‌های اجاق‌های گازی و ارائه کمک‌های مالی برای جایگزینی اجاق‌های برقی، مردم را به استفاده از تجهیزات ایمن‌تر تشویق کنند.