ایلان ماسک، بنیانگذار نورالینک، در کنگره جراحان اعصاب ۲۰۲۴ اعلام کرد قیمت تراشههای مغزی این شرکت ممکن است به هزار تا ۲ هزار دلار برسد و فرایند کاشت آن فقط ۱۰ دقیقه زمان خواهد برد.
// Wait for the DOM content to be fully loaded
document.addEventListener(“DOMContentLoaded”, function() {
var targetElement = document.getElementById(“digiad-9f021ca8ceb210361b673c009a749407”);
var observer = new MutationObserver(function(mutationsList) {
// Check each mutation in the list
for(var mutation of mutationsList) {
if (mutation.type === ‘childList’) {
if (mutation.addedNodes.length > 0) {
targetElement.style.minHeight = “152px”;
}
}
}
});
var config = { childList: true };
observer.observe(targetElement, config);
});
ایلان ماسک در سخنرانی خود در کنگره جراحان اعصاب ۲۰۲۴، چشماندازها برای تراشههای مغزی نورالینک را اعلام کرده است. وی تأکید کرد این تکنولوژی نباید هزینههای غیرقابلتحملی داشته باشد و درصورت تولید انبوه، قیمت این تراشهها میتواند به اندازه هزینه یک ساعت هوشمند یا تلفن همراه باشد؛ حدود هزار تا ۲ هزار دلار.
ماسک از جراحی ۱۰ دقیقهای برای کاشت تراشه خبر داد
ماسک همچنین به «عمل جراحی ۶۰۰ ثانیهای» اشاره کرد در آن بیمار روی صندلی مینشیند و فقط طی ۱۰ دقیقه این تراشه را دریافت میکند. او با بیان اینکه «ما قوانین فیزیک را نقض نمیکنیم»، به سرعت و کارایی این فرایند اشاره کرد.
این خبر زمانی مطرح میشود که ماسک هدف Neuralink را کاشت هزار تراشه مغزی تا سال ۲۰۲۶ اعلام کرده است. اگر ایدههای ماسک به واقعیت تبدیل شوند، میتواند انقلابی در بازار فناوریهای رابط مغز-کامپیوتر (BCI) ایجاد کند و این تکنولوژی را در دسترس جمعیت بیشتری قرار دهد.
از سوی دیگر، باید در نظر داشت که رقبا نیز درحالتوسعه فناوریهای مشابهاند؛ برای مثال، شرکت Paradromics نیز برای آزمایشهای انسانی تراشههای مغزی خود برنامهریزی کرده است که حدود ۱۰ هزار دلار هزینه دارد. همچنین شرکت Synchron که با حمایت جف بزوس و بیل گیتس فعالیت میکند، برنامههایی برای استفاده از فناوریهای دستگاه مغزی در درمان بیماریهایی مانند صرع و پارکینسون دارد.