دبی که از محدودیت منابع طبیعی خود آگاه است، در اجرای سیستمهای سبز در سراسر اقتصاد خود، از جمله در بخش حملونقل، پیشرو بوده است. درحالحاضر، دو برنامه برجسته که بر اساس پروژههای قبلی در فرودگاههای دبی جلو میرود، استاندارد جدیدی برای پایداری در صنعت هوانوردی ایجاد میکنند. در واقع فرودگاههای این منطقه قرار است از انرژی خورشیدی برای دریافت انرژی بهره ببرند.
// Wait for the DOM content to be fully loaded
document.addEventListener(“DOMContentLoaded”, function() {
var targetElement = document.getElementById(“digiad-9f021ca8ceb210361b673c009a749407”);
var observer = new MutationObserver(function(mutationsList) {
// Check each mutation in the list
for(var mutation of mutationsList) {
if (mutation.type === ‘childList’) {
if (mutation.addedNodes.length > 0) {
targetElement.style.minHeight = “152px”;
}
}
}
});
var config = { childList: true };
observer.observe(targetElement, config);
});
به گزارش سایت DUBAIRPORTS، فرودگاههای دبی قرار است بزرگترین سیستم پنل خورشیدی روی پشتبام جهان را داشته باشند که هم فرودگاه بینالمللی دبی (DXB) و هم فرودگاه مرکز جهانی دبی (DWC) را در برمیگیرد. این سیستم که دارای ۶۲,۹۰۴ پنل خورشیدی خواهد بود، سالانه ۶۰,۳۴۶ مگاواتساعت انرژی پاک تولید میکند که ۶.۵ درصد از نیاز برق DXB و ۲۰ درصد از نیاز برق DWC را برآورده میکند.
این پروژه که قرار است در سال ۲۰۲۶ تکمیل شود، سالانه ۲۳,۰۰۰ تن از انتشار گاز CO2 (کربندیاکسید) را جبران میکند که معادل حذف ۵,۰۰۰ خودرو از جادهها یا تأمین برق ۳,۰۰۰ خانه برای یک سال است.
«پل گریفیث»، مدیرعامل فرودگاههای دبی، گفت:
«هر کیلوواتی که از منابع تجدیدپذیر تولید میکنیم، ما را به کاهش ردپای کربن و محافظت از عملیاتهایمان در آینده نزدیکتر میکند.»
فرودگاههای دبی با شرکت Etihad Clean Energy Development در این پروژه مشارکت خواهند داشت.
دیگر تلاشهای دبی برای بهرهمندی از انرژی پاک
در همین حال، شرکت هواپیمایی امارات اعلام کرده است که قصد دارد ۳۷ درصد از نیاز عملیات مرکز مهندسی خود را از طریق انرژی پاک و مشارکت با Etihad Clean Energy Development تأمین کند. این شرکت هواپیمایی ۳۹,۹۶۰ پنل خورشیدی با ظرفیت کل ۲۳,۱۷۷ کیلوواتپیک (kWp) نصب خواهد کرد. انتظار میرود این پروژه سالانه ۳۴,۳۰۱,۹۶۰ کیلوواتساعت انرژی تولید کند و سالانه بیش از ۱۳,۰۰۰ تن از انتشار گاز CO2 را کاهش دهد.
بهعنوان قسمتی از طرح جامع شهری سال ۲۰۴۰ دبی، این شهر بخش توسعه پایدار و گسترش زیرساختهای سبز، ازجمله حوزه حملونقل خود را در اولویت قرار داده است. فرودگاههای دبی نیز پروژههایی را برای کمک به تحقق این اهداف پیادهسازی میکند. این کشور سیستمهای خنککننده را بهینه کرده، به وسایل نقلیه زمینی با سوخت بیودیزل روی آورده و ضایعات غذایی در محلهای دفن زباله را کاهش میدهد.