• خانه
  • سلامت
  • مطالعه جدید: کاهش مصرف شکر در ۱۰۰۰ روز اول تولد می‌تواند ریسک ابتلا به دیابت را کم کند
مصرف شکر

مطالعه جدید: کاهش مصرف شکر در ۱۰۰۰ روز اول تولد می‌تواند ریسک ابتلا به دیابت را کم کند

تحقیقات جدید دانشمندان نشان می‌دهد کمترکردن مصرف قند و شکر کودکان در رحم و دوران نوزادی می‌تواند احتمال ابتلای آنها به دیابت و فشار خون بالا در بزرگسالی را کاهش دهد.

// Wait for the DOM content to be fully loaded
document.addEventListener(“DOMContentLoaded”, function() {
var targetElement = document.getElementById(“digiad-9f021ca8ceb210361b673c009a749407”);
var observer = new MutationObserver(function(mutationsList) {

// Check each mutation in the list
for(var mutation of mutationsList) {
if (mutation.type === ‘childList’) {
if (mutation.addedNodes.length > 0) {
targetElement.style.minHeight = “152px”;
}
}
}
});
var config = { childList: true };
observer.observe(targetElement, config);
});

براساس گزارش گاردین، دانشمندان متوجه شده‌اند محدودکردن مصرف قند در اوایل زندگی تا ۳۵ درصد احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ و تا ۲۰ درصد احتمال فشار خون بالا را در بزرگسالی کاهش می‌دهد. دانشمندان هزار روز ابتدایی زندگی انسان‌ها را دوره‌ای مهم برای تغذیه سالم می‌دانند.

علاوه‌براین، رژیم غذایی کم قند زمان شروع بیماری‌های مزمن را به تأخیر می‌اندازد. طبق نتایج این تحقیق، افرادی که ابتدای زندگی خود شکر کمی مصرف کرده‌اند، در مقایسه با افرادی که این ماده غذایی را بیشتر مصرف می‌کنند، به‌ترتیب ۴ و ۲ سال دیرتر به دیابت و فشار خون بالا مبتلا می‌شوند.

تأثیر سهمیه‌بندی مصرف شکر در سلامت انسان‌ها

در این تحقیق که با تجزیه‌وتحلیل داده‌های Biobank بریتانیا انجام شده است، دانشمندان تأثیر سهمیه‌بندی شکر در طول جنگ جهانی دوم و پس از آن را با داده‌های سلامتی افراد متولدشده قبل و بعد از این رویداد تاریخی بررسی کرده‌اند.

نتیجه تحقیق آنها که مجله ساینس آن را منتشر کرده، نشان می‌دهد نرخ دیابت و پرفشاری خون در افرادی که جنین آنها در جیره‌بندی شکر شکل گرفته یا آن زمان دوساله شده‌اند، به‌ میزان قابل‌توجهی کمتر بوده است.

«پل گرتلر»، استاد اقتصاد دانشگاه کالیفرنیا و یکی از محققان این مطالعه، می‌گوید:

«مصرف شکر در اوایل زندگی مانند مصرف تنباکو است و باید شرکت‌های غذایی را ملزم کنیم فرمولاسیون غذاهای کودک را با گزینه‌های سالم‌تر اصلاح کنند و بازاریابی و مالیات بر غذاهای شیرین که کودکان را هدف قرار می‌دهند، تحت کنترل قرار دهیم.»

در دوران جیره‌بندی شکر در بریتانیا که سال ۱۹۴۲ آغاز شد و سال ۱۹۵۳ به پایان رسید، میانگین مصرف شکر حدود ۴۰ گرم در روز بود. پس‌از‌آن میزان مصرف روزانه شکر و شیرینی به حدود ۸۰ گرم رسید.